«Розумні ролики» стрічкового конвеєра – найпоширеніші запитання

Бажаєте дізнатися більше про встановлення системи “Розумний ролик” на вашому виробництві? Ознайомтесь з описом та перевагами системи “Розумній ролик“, чому вона потрібна та подивиться як вона працює. Ще є запитання, то перегляньте відповіді тут, і якщо Ви все-таки хочете дізнатися більше про «розумні» ролики конвеєра, будь ласка, напишіть нам.
Наскільки рано система «Розумний ролик» виявляє поломку?
Було доведено, що вбудовані «розумні» модулі Smart-Idler у ролики стрічкового конвеєра та аналіз отриманих даних технологією «Розумний ролик» виявляє дефект підшипника кочення на другому етапі чотириступінчастої відмови. Це забезпечує місяці попередження перед катастрофічною відмовою, тому обслуговування конвеєрних роликів може бути організовано протягом запланованого періоду обслуговування. Технологія «Розумний ролик» також виявляє поломку підшипника, вимірюючи акустику та температуру. Це означає, що в міру погіршення стану, всі типи відмов підшипників конвеєрних роликів можна виявляти та відстежувати. Рівень критичності оповіщення може бути підвищений у програмному забезпеченні звітності для термінової уваги. «Розумні» ролики стрічкового конвеєра також точно визначають і повідомляють про знос оболонки роликів, які повинні бути замінені через витончування оболонки.
Кожен ролик вимагає наявність датчика «Розумний ролик»?
Ні. «Розумні» ролики стрічкового конвеєра можуть працювати з відмінними результатами, якщо вони застосовуються в локальних зонах конвеєра, таких як зони підвищеного зносу, важкодоступні для інспекції зони і небезпечні місця, такі як тунелі або високі портальні секції конвеєра.
Чи можу я встановити датчик "Розумний ролик" на будь-якій марці конвеєрних роликів?
Так. «Розумний ролик» розроблений для інтеграції з універсальним асортиментом конвеєрних роликів під час виробництва. У випадку, якщо інтеграція особливо складна, наша команда завжди готова забезпечити інтеграцію продукту, так чи інакше.
Який термін служби датчика «Розумний ролик»?
Датчик конвеєрного ролика «Розумний ролик» розрахований на 10 років. Це значно перевищує середню тривалість життя конвеєрного ролика (~3-5 років). У кращому випадку (лабораторні умови) якісний конвеєрний роликовий підшипник має опрацювати близько 80 000 годин. Навіть за такої вимоги до проектування Американська асоціація виробників підшипників (ABMA) вказує, що 10% всіх підшипників виходять з ладу на ранніх етапах їх проектного терміну служби. Це ще одна причина, через яку «Розумні» ролики конвеєра слід використовувати як підкомпонент захисту для безперебійної роботи стрічкового конвеєра.
Які переваги безпеки при використанні технології «Розумний ролик»?
У всьому світі поломка конвеєрного ролика є основною причиною пожеж у підземних вугільних копальнях. Це створює небезпеку для персоналу у вибухонебезпечному середовищі. Нині без адекватного рішення цей ризик, на жаль, допустимий. «Розумні» ролики стрічкового конвеєра допомагають дотримуватись нормативних вимог для підземних вугільних копалень та інших конвеєрів з ризиком займання, водночас значно знижуючи ризики для персоналу та обладнання. В Австралії існує законодавча вимога обмежити температуру поверхні будь-якого компонента у підземній вугільній копальні максимум 150 градусів цельсію. Це факт, що відмова підшипника ролика конвеєра може досягти температур вищих за це. «Розумні» ролики конвеєра попереджають вас про їхню високу температуру і дають можливість запобігти виходу їх з ладу, що робить їх більш надійним рішенням для цього непотрібного ризику. Це також зменшує потребу в ручній перевірці роликів, позбавляючи персонал небезпеки.
Наскільки «Розумні ролики» стрічкового конвеєра можуть допомогти у моєму виробництві?
Простої, пов'язані з конвеєрними роликами, входять до трьох основних причин незапланованих зупинок конвеєрного виробництва. Кількість грошей, яку система «Розумний ролик» може заощадити в операційній діяльності, залежить від кількох змінних, характерних для вашого розташування та товару. Кожна операція має кінцеву вартість, пов'язану із незапланованим часом простою, довгостроковими інвестиціями та затримками виробництва. Усуваючи пов'язані з цим витрати, можна значно знизити загальну вартість володіння ролика, а персонал може бути призначений для більш важливих завдань. Зрештою, всі ролики конвеєра вийдуть з ладу, питання в тому коли і як. «Розумні ролики» конвеєра надають раніше не існуючу страхову сітку, що дозволяє вам максимально використовувати термін служби своїх роликів, перш ніж вони вийдуть з ладу і завдадуть шкоди. Це може заощадити мільйони на рік на деякі операції. В одному розрахованому сценарії Pilbara Iron Ore окупність технології відбулася в перші 15 хвилин заощадженого часу простою.
Наскільки легко встановити систему «Розумний ролик»?
Після встановлення початкового шлюзу (часто так просто, як монтаж електричної шафи та забезпечення адекватного електроживлення), звичайні ролики конвеєра замінюються на «розумні» ролики з вмонтованими датчиками. Трудомістка ручна позначка або процес введення даних при записі відмови ролика замінюється RFID-сканером або телефоном з Android, який може призначити місцезнаходження та номер для тільки що встановленого розумного ролика. Це дозволяє зіставити інформацію про фізичне місцезнаходження з «розумним» роликом, який надішле попередження про стан назад на базу.
Яка найбільш поширена стратегія розгортання системи «Розумний ролик»?
Кожна операція з транспортування сипких матеріалів має проблемні зони по всій ділянці. Це місця, де поломка роликів вище, ніж у середньому на майданчику, або перевірка ускладнена/небезпечна. Орієнтуючись насамперед на ці місця та встановлюючи «розумні» ролики конвеєра в цих місцях, можна швидше реалізувати переваги цієї технології і, отже, досягти швидкої окупності інвестицій. Після вирішення проблемних місць можна домогтися ширшого охоплення, замінюючи звичайні ролики «розумними» роликами, за графіком ТО заміни роликів на майданчику. Протягом певного періоду часу можливе комплексне поетапне використання технології по всьому сайту.
Крім усунення простоїв, пов'язаних із поломкою роликів, чи є інші переваги?
Більше немає потреби проводити заміну секцій/партій роликів на великих ділянках конвеєра, якщо застосовувалася така практика технічного обслуговування. Цей процес за своєю природою марнотратний і призводить до високої витрати роликів і великих трудовитрат під час зупинок на ТО. Створення цільових звітів із зазначенням роликів конвеєра, які потребують заміни під час майбутніх планових зупинок на обслуговування. Це дозволяє вчасно зіставити точну кількість роликів, необхідну для замовлення та доставки. Це зменшує потребу у надмірному запасі запасних частин на складі, знижуючи витрати на складські запаси. Хоча ці дані не використовуються в якості параметра звітності, наша команда вивчає інформацію, яка може бути визначена на основі даних датчика, таких як:
  • Профіль завантаження жолобу — щоб визначити, чи завантажено жолоб стрічки по центру,
  • Трекінг стрічки конвеєра,
  • Проблеми натягу стрічки, які викликають «пропуск» роликів,
  • Вага
Яке апаратне чи програмне забезпечення потрібне для системи звітування?
"Розумні" ролики конвеєра працюють з апаратною підтримкою даних як сервіс. Наша система підзвітна стандартній хмарній платформі, проте в технологію впроваджено значну гнучкість. Ми можемо надсилати дані на PLC для інтеграції у SCADA або на програмні платформи інших розробників. Зрештою, Замовник платить за «доступ до даних», а не за платформу, яку ми надаємо.
Чи існують на ринку інші технології, які автоматизують виявлення поломок і планують обслуговування конвеєрних роликів?
Жодна з них не виявляє відмову ролика так само, як технологія «Розумний ролик». Тендітний оптоволоконний кабель є альтернативною технологією, яка все ще знаходиться на стадії досліджень і розробок, і тестування все ще проводиться, щоб продемонструвати надійність системи. Основна увага приділяється лише акустичному контролю. Основним недоліком використання волоконно-оптичного кабелю, прокладеного по всій довжині конвеєра, є те, що будь-яке пошкодження кабелю, ймовірно, вимагатиме заміни великої довжини кабелю. Щоб забезпечити достатнє охоплення моніторингу, оптичне волокно вимагає встановлення типу «павутина» навколо конвеєра та компонентів, які мають контролюватись. Це досить громіздке рішення покривати кабелем весь конвеєр. «Розумний ролик» — єдина у світі система моніторингу конвеєрних роликів, яка контролює температуру, акустику, вібрацію та знос оболонки ролика, щоб точно передбачити поломку ролика. Це також єдина технологія у світі, яка точно визначає ролик, що виходить з ладу. Ніщо не замінить моніторинг проблем конвеєрних роликів біля самого джерела та використання безлічі методів виявлення, які використовує «Розумні» ролики конвеєра.
Що контролюють «Розумні» ролики стрічкового конвеєра?
Технологія «Розумний ролик» вимірює наступне:
  • Спектральний аналіз вібрації на валу ролика
  • Орієнтовний знос корпусу та аналіз відкладень на оболонці
  • Температуру обох підшипників
  • Частоту обертання
  • Кількість обертів
  • Прослизання стрічки
Чи є обмеження щодо застосування технології?
Застосування технології обмежено мінімальною частотою обертання ролика 350 об/хв, яка необхідна для генерації енергії, достатньої для передачі даних. Також в даний час виробляються модулі для валів із зовнішнім діаметром від 30 до 60 мм.